БСП: Биха се джендъри срещу фашисти, ние не участваме

БСП се разграничиха от поведението на останалите партии в парламента, но освен, че го осъдиха, обвиниха и председателя на парламента Росен Желязков, че блокира работата. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи случилото се като една от най-срамните сцени в най-новата история.

„Видяхте, но не чухте всичко. Две кохорти взаимно се обвиниха в национално предателство. Едните бяха обвинени за служба на чуждо посолство, а обвиниха другите в путинизъм и защитници на интересите на Русия. Плюха се буквално, чупиха си очила, късаха ризи. Ще спестим епитетите“, обобщи тя. И добави, че по същество застанали едни срещу други джендъри срещу фашисти.

„Видях и доста агресивни дами с непристоен език. Стигна се до екстремизма на „Възраждане“ да нахлуват в НС и да говорят за преврат и контрапреварат.  Видяхте разруха, дъно, падение“, продължи Нинова. Тя изтъкна, че БСП не е част от това – хората й наистина не се включиха в блъсканицата по-рано и просто седяха по местата си и наблюдаваха.

Нинова настоя да се следва националния интерес: мъже и жени отговорно да казват „не“ и на изток, и на запад, ако е засегнат националният интерес. Тя посочи, че БСП постоянно поставя въпроса за грижа за хората, но законопроектите им за безплатни лекарства за деца, майчинството и минималната работна заплата не са били приети.

„БСП е единствената българска партия, която не се кланя на никого. Социалистическа – реално се грижи за борба с бедността и повишаването на жизнения стандарт. И партия, а не сбирщина или ГМО, който е спуснат на политическото поле само да руши, а не и да гради“, посочи Нинова.

Соцлидерката настоя за санкции на размирните депутати.

„Председателят на НС Росен Желязков нанесе пореден удар на парламентаризма – не може да абдикираш от работата на най-важната институция само, защото екстремисти и фашисти са се сбили и са ти блокирали работата. Трябваше да продължим и да работим. Той блокира работа на НС и носи отговорност за това“, каза Нинова.

БСП нямат място в коалиция на имунитетите, повтори тя заявките си от предните дни. И обвини ПП и ДБ в ламтежи за власт и пари. Ако съставят правителство, ще гласуваме против, категорична бе Нинова.                                                         

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.