Брутални снимки на занемарена детска градина в центъра на София втрещиха родители

Течащ покрив, наводнени стаи, напукана мазилка, дупки в стените, отворени шахти в двора – това показват снимки от детска градина „Дядовата ръкавичка” в столичния район „Сердика”. Родители и служители твърдят, че детското заведение е за цялостен ремонт. По техни думи сигнали до институциите са подавани през последните три години, но без резултат.

Видеото, излъчено по Нова тв, гледайте ТУК.

Разтревожените родители казват, че са доволни от грижите, които се полагат за децата им в „Дядовата ръкавичка”, но са притеснени от материалната база. Споделят, че има изготвен констативен протокол от юли 2021 г., в който се препоръчва спешен ремонт на сградата, но оттогава досега нищо не се е случило.

Директорът Десислава Кьосева призна, че основният проблем е течът на покрива. Тя увери, че каквото е било по силите и по бюджета на детската градина, е било направено.

Районният кмет Тодор Кръстев заяви, че комисията, сформирана от Столичната община, е установила, че сградата не е опасна. „Още през 2021 г. сме подали да се включи в проектобюджета на Общината за финансиране на цялостен ремонт. За целта ще са нужни около 400 хиляди лева, но към настоящия момент няма държавен бюджет. Същевременно и общината няма бюджет”, каза още кметът. Той обаче уточни, че веднага след приемането на общинския бюджет, ще бъдат отделени средства за спешния ремонт.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.