Брат Галев имал рак на белия дроб

Над 300 души изпратиха мистериозно починалия Ангел Христов, по-известен като брат Галев. Въпреки че погребението на издирвания от Интерпол бос отмина, страстите в Дупница още не са се уталожили и темата с внезапната му смърт продължава да е най-коментираната под сурдинка в града.

Поклонението в катедралната църква „Св. Георги“ на стотиците роднини, близки и приятели на единия от братя Галеви бе пред затворен ковчег, а местните все още се питат „защо“.

Това отново активира невярващите, че починалият е точно Геле, и слуховете, че може да е все още жив, не липсват. Фактът, че досега няма яснота дори за това кога и къде е починал, е достатъчен, за да поражда съмнения у хората. Засега единствената категорична информация от МВР и прокуратурата е, че починалият е Христов, а причината за смъртта е остро разстройство на коронарното кръвообращение. Но има достатъчно хора, които не вярват и на тези категорични уверения от страна на институциите.

Междувременно вече дни наред не става ясно къде и кога всъщност Христов е починал. Според съобщението за смърт, издадено от лекар от частната болница в Дупница, той е издъхнал на 3 юни в 8 часа сутринта. От болницата обаче отричат при тях да е констатирана смъртта му. Близки до семейството пък смятат, че той се е прибрал от чужбина на 2 юни и малко след това, около 22 часа, починал от вълнение от срещата си с жената и децата. Полицията излезе с информация, че е починал в имението си в Ресилово, а съобщението за смърт е издадено от болницата. Неясно остава и защо не е викана Спешна помощ. Това, разбира се, не е задължително. Смъртта може да се констатира от всеки един медик. Обикновено обаче, когато човек падне в ръцете на близките си бездиханен, те най-често посягат към 112 за помощ. В случая е извикан гастроентеролог, за да констатира смъртта на брат Галев.

Следващ факт, който поражда следващо предположение – че някой не е искал да се разчуе за смъртта. В съобщението за смърт, издадено от лекаря, фамилията на Христов е объркана с Ангелов. И макар да се приема, че се случват такива грешки, когато това става с името на издирван от Интерпол, води до нови подозрения.„

Още не са готови и взетите проби от тъкани и течности за изследване, за да се установи дали пък не е бил отровен например, или да е погълнал някакви медикаменти, наркотици или други, които могат да доведат до смъртта му. Някои негови близки смятат, че не си е отишъл по естествен път. В Дупница пък се говори, че Ангел Христов имал онкологично заболяване – рак на белия дроб, което също би се установило с такива хистологични проби. Бил страшно отслабнал, имал измъчен вид, много променен и трудно разпознаваем. Вероятно и това е една от причините да бъде в затворен ковчег по време на опелото в църквата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.