Борисов се появи в парламента, среща се по мъжки с Нинова

Започна лидерската среща, организирана от БСП, във връзка с третия мандат за съставяне на правителство. На поканата за разговор с Корнелия Нинова откликнаха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и Стефан Янев, който е начело на „Български възход“.

„Това е опит да се върне нормалният тон в парламента“, коментира Борисов пред журналисти преди да влезе на лидерската среща в парламента.

„Всички сме наясно че държавата се намира в политическа криза. Желанието ни е да говорим как, преодолявайки политическата криза, можем да помогнем за решаването и на другите кризи“, каза в началото на срещата Нинова.

Лидерът на БСП посочи, че са изненадани, че ги няма председателите на „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“.

„Поканата, по начина, по който беше отправена, задължаваше да се явим. Вие казахте: „Ако сте мъже, заповядайте!“. Тя беше задължаваща. Аз приветствам вашия опит да се опитаме да говорим как виждаме следващите месеци или година“, подчерта Бойко Борисов.

„Времената се менят. Нашият конгрес на ГЕРБ ни е задължил да не приемаме коалиция с БСП. Но аз ще разговарям с колегите подобна забрана не би трябвало да е спирачка за някакъв вид техническо, експертно, програмно, или каквото и да е правителство в един момент. Сега няма как да ви подкрепим. Но с присъствието си изразяваме уважение към вас“, добави лидерът на ГЕРБ.

Нинова вече направи заявка, че ако на въпросната среща не бъде постигнато съгласие по приоритетите на левицата, партията няма да продължава с опитите за съставяне на правителство.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.