Бойко проговори! „Бяхме договорили министрите с Корнелия“

„Ако госпожа Нинова не се беше дръпнала, щеше да има правителство с първия мандат. Примерно Гроздан Караджов щеше да е министър на транспорта. Бяха договорени дори министрите, да не си отварям повече устата“. Това коментира пред журналисти в кулоарите на НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов броени минути като депутатите гласуваха „за“ кабинета „Денков-Габриел“.

Той допълни, че щом изведнъж се е случило това и не се е получило с първия мандат, сега има редовно правителство с втория. Борисов отбеляза, че е чул какво са казали другите партии, но не е искал да се кара с тях, защото довчера са се наричали партньори.

„Защо се подвеждате по най-низките страсти? Какво е демокрацията – демокрацията е явяват се партии на избори, нарежда ги народът подред и най-стабилното, което може да роди тази подредба, е стабилно правителство между първите две. Това съм го казал преди изборите, може да си извадите материали“, коментира Борисов.

„Казах, че няма да ни повлияят никакви шантажи отвън, няма да ни повлияят записите, няма да ни повлияе нищо и ще излъчим редовно правителство. От първия до последния ден сме говорили едно и също и го направихме днес“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Попитан за критиката на президента Румен Радев, че от ГЕРБ са предали избирателите си и са подарили властта на ПП, Борисов отговори така:

„Аз не искам да коментирам президента, който би трябвало да бъде обединител, а в ситуация, в която първите две партии са намерили коалиция, това е единственото възможно работещо“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.