Бойко щял да каже кандидат-кмета за София, когато свърши ретроградният Меркурий

Ще обявим кандидата ни за кмет, след като свърши ретроградният Меркурий, каза лаконично пред медиите в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Не за първи път Борисов демонстрира, че се съобразява с последната дума на астрологията по подредбата и влиянието на планетите преди взимането на важни решения. И тъй като последният ретрограден Меркурий в Дева започна на 23 август и обхваща периода до 15 септември, това ще рече, че от събота нататък лидерът на ГЕРБ е свободен да обяви имената, които все още са енигма – кандидатите за кмет на София, Пловдив и Варна.

За кандидат за столичен кмет от месеци се спряга председателят на СОС Георги Георгиев, а наскоро се завъртя и името на шефа на парламента Росен Желязков. И по време на регистрацията на партията за местния вот в ЦИК бъдещият кандидат за столичен кмет беше описан като „подготвен човек, който разбира от София, който разбира от политика, който не е попаднал случайно на някаква позиция“, но без да бъде назовано името, което отговаря на тези изисквания.

След игнорирането на досегашния кмет на Пловдив Здравко Димитров-Зико от Борисов за втори мандат, което стана още преди месеци, се отдръпна и бившият пловдивски кмет Иван Тотев, който пък напусна партийния пост на лидер на партията в града. Решението огласи Изпълнителната комисия на ГЕРБ в началото на седмицата. По неофициална информация фаворит за Пловдив е бившата депутатка на партията Дани Каназирева.

Какво ще реши Борисов и ГЕРБ за кмета на Варна, все още не е ясно, а за поста там не е спрягано друго име освен това на Иван Портних.

Ръководството на партията вече одобри повечето кандидати за кметове и листи, като за пореден мандат ГЕРБ отново номинира успешните си управленци на местно ниво. Така партията издигна досегашните кметове на Бургас, Велико Търново, Враца, Стара Загора, Казанлък, Хасково, Смолян, подкрепи Златко Живков в Монтана, както и вече независимия Станислав Владимиров в Перник, след като той напусна БСП.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.