Бойко се изцепи: Хекимян ще спечели още на първия тур

Бойко Борисов очевидно е проспал подигравките, които се изсипаха върху кандидата му за кмет на София Антон Хекимян, от всички социални мрежи вчера. Според лидера на ГЕРБ журналистът имал огромни шансове да спечели, при това още на първия тур на кметските избори.

„Търсим нестандартен кандидат, ведър, умен, интелигентен, отворен, познаващ политическата система, умеещ да работи в екип. Шансовете на Антон Хекимян са огромни, защото има мощен екип, едни от най-добрите юристи, IT специалисти“, заяви в Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като вчера кандидатурата на 39-годишния журналист бе официално обявена пред медиите.

Според него с кандидатурата на Антон Хекимян и с широка периферия, ГЕРБ има реални шансове. „Със строго партийна кандидатура щяхме да се ограничим само в партийното ядро“, обясни Бойко Борисов. 

„Аз мисля, че софиянци и този път имат възможност да избират между един много ведър, много чист, умен и интелигентен човек, който ще поеме някаква отговорност пред тях, ако бъде избран. Защото срастването на Държавна сигурност, властта и парите е много опасно. Така че софиянци ще могат да изберат между двете неща“, добави лидерът на ГЕРБ. 

По думите на Борисов, Хекимян може да победи на първи тур.

„Все пак в синя София. Да, има и други сини кандидати. Вили Лилков е прекрасен кандидат. И заедно с всички тях впоследствие в Общинския съвет ще работим добре“, коментира още Бойко Борисов.

В отговор на въпрос как резултатите от местните избори могат да променят картината на националното управление, лидерът на ГЕРБ каза, че е притеснен от изказване на Асен Василев, че на втори тур нямало да подкрепят техните кандидати.

„Следва логичен въпрос – а кого ще подкрепят? „Възраждане“, БСП? И ако е така, в парламента от кого ще очакват подкрепа. Аз съм дал указания на партията на втори тур да подкрепят ПП-ДБ“, добави Борисов. 

На въпрос какъв е коментарът му относно твърдението на лидера на БСП Корнелия Нинова, че Антон Хекимян е „къртица“, Борисов отговори така: „Да не коментираме госпожата, 20 пъти съм я побеждавал на избори. Няма да коментирам хора, които си доведоха партията до това положение“.

Той отхвърли и съмненията относно новините в bTV, които Хекимян ръководеше доскоро. „Ако някой е работил толкова срещу ГЕРБ колкото тези телевизии … Да ви напомня ли протестите, които Божков каза, че е управлявал – кой беше водещият“, каза лидерът на ГЕРБ.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.