Бойко отсече: Няма да си дам имунитета!

Бойко Борисов обяви, че искат имунитета му, за да няма правителство и той няма да го даде.

„Не, категорично няма да си дам имунитета, защото трябва да си сляп, за да не виждаш какво се случва в момента. Дали службите и министър Демерджиев вчера разбраха за мъртвите души и изтичането на информация? Защо вчера, а не преди месец? Аз две години бях без имунитет. Поискаха ми го вчера, за да няма правителство. Ясно и точно,“ заяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като снощи Софийската градска прокуратура предложи на главния прокурор Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него.

Борисов отново изтъкна, че трябва да има редовен кабинет и съобщи, че днес ще има среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

„Ще се видим, защото хаосът в държавата вече е тотален. И тук не става въпрос за личности дори. Съдебната реформа си има цена. От 2009 г. съдебна реформа нямаше. В момента, в който приехме закона за контрол на главния прокурор, изведнъж се раздвижиха със страшна сила. Започнаха атаката веднага по „Продължаваме промяната“, за да блокират всякакви разговори. Записът също изтече неслучайно“, добави лидерът на ГЕРБ.

Той бе категоричен, че дори да има нови извънредни избори, резултатите няма да са различни. 

Борисов за пореден път отрече да е собственик на имот в Испания.

„Нямам никакви притеснения по този казус. Не знам за кой път ще кажа – не съм имал, нямам и няма да имам никакъв имот в Испания. Какво повече да отговоря? Ивайла Бакалова не съм я виждал от десетилетие“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.