Бойко изригна срещу ПП-ДБ: Първо са работните места на хората!

„Да не слагат каруцата пред коня с фирмите, защото първо са работните места на хората“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента относно териториалните планове и индикативния списък с фирми – потенциални инвеститори за региона на Стара Загора.

Той е категоричен, че основният въпрос е запазването на работните места на хората, заети в Маришкия басейн. И отбеляза, че не е сериозно правителството да изпраща в парламента заместник-министър.

„Мисля, че правителството не трябваше да праща заместник-министър, на когото не му знаем името, да обяснява за Териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони. Би трябвало Планът за развитие и устойчивост, който не сме видели, да решава въпросите за „Марица изток“. Правителството пък бързо да обясни какво ще случва там“.

Лидерът на ГЕРБ коментира и че са в уникална ситуация – „от една страна трябва да помагаме на Асен Василев за бюджета, а от друга да отправяме послания на избирателите колко е лошо да избират техен кмет“. 

„С много такт и внимание трябва да подхождаме и да не допускаме в общините да има хаос. Не сме съгласни, че работим задкулисно, затова излизаме с подписите и с имената си. Ние карахме години без бюджет, а парламентът ще е в почивка за изборите, затова ще подкрепим Асен Василев за бюджета“, добави още Борисов. 

Снимка: БТА

Народният представител от ДПС Делян Пеевски също коментира пред журналисти напрежението около териториалните планове и днешните протести. 

„Очакваме премиерът и Министерският съвет да вземат мерки. Както се вижда, до момента не са взети, ще видим днес какво ще стане, важното е да се случат в региона проекти, които ще запазят работните места и хората ще бъдат доволни – за момента не го виждаме това“, каза Пеевски.

Във връзка с приетия вчера законопроект за отказ от дерогацията на руски петрол той заяви, че са взели най-доброто решение.

Относно коалиционно споразумение и участието на ДПС в подкрепата за правителството, Пеевски посочи, че това е подкрепа на верните решения. „Както виждате всички важни решения не могат да се вземат без ДПС“, отбеляза депутатът.

По думите му няма нужда от подписването на коалиционно споразумение с участието на ДПС.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.