Близо денонощие блокада на АМ „Тракия“ и Подбалканския път

Продължава блокадата на магистрала „Тракия“ и на Подбалканския път в района на Гурково, включително Прохода на републиката. Вчера в парламента беше отхвърлено искането за отлагане на териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони у нас.  Със скандирания „Оставка“ протестиращите енергетици обявиха, че няма да отстъпят и че предложеният за Стара Загора план не ги устройва.

Близо денонощие под блокада продължават да бъдат магистрала „Тракия“ край Стара Загора, Проходът на Републиката и Подбалканският път. Нощта е преминала спокойно, без напрежение между протестиращите и полицията.

Протестиращите ще останат на своите позиции най-рано до понеделник, ако не бъде осъществен някакъв контакт с властта. Голяма част от служителите на жандармерията и полицията са били отзовани през нощта, съобщи Бисер Бинев, лидер на КТ „Подкрепа“ в „Мини Марица – изток“. Недоволните продължават да отстояват своите искания и се надяват на преговори.

Около 200 души са на пътния възел на АМ „Тракия“, не пропускат автомобили, освен такива с бременни жени и с хора в критична ситуация. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.