Бившият шеф на „Пирогов“ отказа да е депутат на ГЕРБ

Бившият шеф на „Пирогов“ проф. Асен Балтов се отказа от депутатското си място.

Балтов има зад гърба си вече участие в парламента, но този път е взел решение да остане при пациентите си, съобщи самият той в профила си във Фейсбук. Причината да се откаже от място в 49-ия парламент е фактът, че няма да може да работи като лекар. 

„Искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха, като кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС за 49 НС. Поради нормативни ограничения , обаче народният представител няма право да бъде на друг трудов договор, дори и да е лекар. В този смисъл взех решение да се откажа от депутатското си място, защото считам, че ще бъда по-полезен за хората и обществото като лекар – ортопед травматолог“, написа проф. Балтов.

„Надявам се хората, които са ме подкрепили да не бъдат разочаровани, защото по-голяма част от тях са мои пациенти, приятели, които знаят, че каузата ми в живота е да помагам на хората, без значение дали е на болничен или парламентарен терен“, завършва посланието му.

Д-р Балтов беше в листата на ГЕРБ-СДС в 23 МИР в столицата на пето място. След обявяването на резултатите на 6 април ЦИК дава срок до 9 април на народните представители да се откажат, а тези, които са избрани на повече от едно място да решат откъде ще влязат в НС.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.