Бивш депутат от „Промяната“: Аз съм бащата на бебето на Габриела, задържана за убийството на Пейо

Неочаквано развитие в разследването на случая с убийството на Пейо Пеев. Бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Велико Минков обяви в профила си във Фейсбук, че е биологичният баща на 4-месечното бебе на задържаната за убийството на съпруга си Пеев в София – Габриела Славова.

„Имам основание и съм сигурен, че съм биологичен баща на 4-месечния Кристиян, роден от Габриела Славова, която е обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев“, написа 32-годишният програмист, който бе избран за народен представител от МИР Русе на извънредните парламентарни избори през ноември 2021 г., но след като гласува за правителството подаде оставка и напусна Народното събрание.

33-годишната Габриела Славова-Пеева, началник на отдел в Община Бургас, и 54-годишната ѝ майка Красимира Трифонова, която е дипломат от кариерата и бивш консул на България в Тайланд, бяха задържани и обвинени за умишленото убийство на 44-годишния съпруг на младата жена – Пейо Пеев. Жестокото престъпление бе извършено на 18 декември в лек автомобил пред блока, в който живеят майката и дъщерята, в столичния квартал „Изгрев“.

Велико Минков публикува и изявление на адвоката си Пламен Борисов, за да „спре потокът от фалшиви новини“.

Юристът обяснява, че по силата на презумпцията за бащинство, покойният Пейо Пеев е станал баща на Кристиян, заради качеството си на съпруг на майката Габриела Славова.

Адвокат Борисов съобщава, че Велико Минков е завел гражданско дело №1568/2023г. за установяване на произхода на сина си Кристиян пред Бургаския окръжен съд.

„Исковата молба е предявена още преди детето да се роди, след като г-н Минков, при опита си да припознае детето, разбира, че припознаването не може да бъде признато, защото дни преди подаването на декларацията за припознаване, майката на детето е сключила граждански брак с (вече покойния) г-н Пейо Пеев, от когото има друго по-голямо дете. За съжаление съдебните процедури по оспорването на произхода на детето от г-н Пеев и признаването на г-н Минков за баща, текат неадекватно бавно, спрямо социалната необходимост. В резултат от това, г-н Минков не може да поеме грижата за сина си, докато не бъде признат от държавата за негов баща“, допълва юристът.

Самият Велико Минков допълва, че има вероятност нещата със заведеното гражданско дело да се усложнят.

„И да продължи с години невъзможността на сина ми не просто да бъде отглеждан от мен, а и да има въобще контакт с мен“, пише бившият депутат от ПП.

Минков: 100% съм убеден, че аз съм бащата, не знам защо са се оженили

„Аз съм биологичният баща на 4-месечното бебе, което Габриела роди и съм 100% убеден. Това беше известно и на Пейо. Той е неин законен съпруг от едва три седмици преди раждането през август, въпреки че те имат 6-годишно дете. Пейо и Габриела не са имали връзка, поне за периода, в който аз съм бил с нея. Техният брак беше сключен три седмици преди раждането на моя син. Това прекрати възможността аз да мога да бъда вписан в акта за раждане като баща, защото съпругът става баща“, заяви в предаването на бТВ „Тази сутрин“ Велико Минков.

Той подчерта, че не знае защо е сключен бракът.

„В разговорите ми с Пейо знам, че една от причините да направи това е, за да вижда по-често своето дете, защото достъпът до него е бил ограничаван системно и по много лош начин за него и за детето“, разказа Минков.

„Двамата (Пейо и Габриела) сключват брака си в края на втората бременност. До средата на бременността с Габриела имахме прекрасни взаимоотношение и тя изведнъж реши да прекрати всякаква комуникация с мен. Тя преграждаше всякакви опит да се видя с нея. Нямам конкретни обяснения“, обясни той.

Документално и юридически баща на второто дете на Габриела е Пейо Пеев.

„Подал съм исковата молба преди раждането, но оттогава няма напредък“, обясни Велко Минков. Той допълни, че не е виждал детето си.

„Преди дни се видях с Габриела случайно и нейната реакция беше, че ще викне полиция и да не ги доближавам. Това не беше провокирано от моя страна. В далечината видях детето в ръцете на баба си“, заяви Минков.

„С Пейо обсъдихме още в първите дни след раждането случилото се и тази грешка. И двамата се съгласихме, че биологичните бащи трябва да са тези, които да са вписани в акта за раждане“, допълни Минков.

Той отрече да е имал конфликт с Пейо.

„Това поведение от страна на Габриела беше такова, че тя ограничаваше достъпа до детето“, обясни Минков.

Велико Минков е бивш депутат от ПП.

„Сега съм IT специалист. За две седмици бях в парламента. Напуснах Народното събрание по своя воля“, каза той.

Припомняме, че на закрито заседание в понеделник вечерта Софийският градски съд остави Красимира Трифонова за постоянно в ареста, но Габриела Славова бе освободена под домашен арест. Младата жена ще носи и електронна гривна за проследяване.

Разследването на извършеното от тях престъпление е в начален етап, но е установено, че майката и дъщерята са отнели живота на 44-годишния Пейо в лекия му автомобил, който е бил паркиран пред блока им на ул. „Елемаг“. Мъжът седял на шофьорското място в колата, като от задната седалка 54-годишната му тъща Красимира е стискала шията му, докато 33-годишната му съпруга го е притискала към седалката и при опита му да излезе от автомобила е затваряла шофьорската врата. Според предварителното заключение на съдебномедицински експерт смъртта на 44-годишния мъж е настъпила вследствие на удушаване.

По неофициална информация преди да бъде удушен, Пейо бил залят с бензин, като целта била да изглежда, сякаш се е самозапалил. Майката и дъщерята обаче не предвидили, че на улицата има камери, на които се виждало как го заливат. След като мъжът издъхнал, жените започнали да се чудят как да скрият тялото. Смята се, че за това са им помогнали двама мъже – техни приятели. Четиримата откарали колата с трупа на Пейо в района на хижа „Алеко“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.