Безпрецедентно! 17 депутати с наказание заради вчерашното меле

Безпрецедентните 17 депутати са с наказание заради вчерашното грозно меле, което си спретнаха в пленарна зала.

Росен Желязков наказа 17 депутати от ПП-ДБ и „Възраждане“ за вчерашните стълкновения в пленарната зала, които той нарече „тепачка“. Решението си той е взел след преглеждане на видеозаписа от безредиците, по време на които имаше плюене, ритане, блъскане, късане на ризи и чупене на очила, плюс размяна на обиди и нецензурни думи.

„Моето решение е за налагане на дисциплинарна санкция „порицание“ на следните лица, които вчера участваха в нарушаването на обществения ред“, каза председателят на парламента и изчете имената от парламентарната трибуна.

Списъка той започна с Явор Божанков от ПП-ДБ, чиито думи от трибуната „меки китки“ станаха причина да наскачат депутатите на „Възраждане“ и да го наобиколят, което предизвика безредици в залата.

„Тъй като вие сами бяхте свидетели на тази масовост на това нарушаване, което може да се опише като „тепачка“, с понятието на нашите западни съседи. Давам си ясно сметка, че една част от тях може да са били в ситуацията на защита“, направи уговорката Росен Желязков.

Сред санкционираните са още Цончо Ганев, Николай Дренчев, Златан Златанов, Виолета Кърпачева, както и Климент Шопов, Константин Бачийски, Искрен Митев, Настимир Ананиев, Емил Янков.  

Това е безпрецедентно по масовост санкциониране на депутати до този момент в българския парламент – никога досега толкова много народни представители не са били наказвани за нарушаване на правилата едновременно.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.