Безочие: Бивш министър на Борисов се подигра с разкритията за изтънения асфалт

Бившият министър на регионалното развитие и настоящ кандидат-депутат от ГЕРБ Николай Нанков нарече в телевизионно интервю „приказки под Шишковия храст“ твърденията на действащия ресорен министър Иван Шишков за липсващ асфалт по някои пътни участъци.

В поредица телевизионни изяви в последните дни Шишков съобщи за взети проби от Северната скоростна тангента и участъци от магистралите „Хемус“ и „Марица“, които показват, че липсва до една трета от асфалтовото покритие.

„Нека ви обясня колко са грешни тезите на архитекта Шишков. Ще започна с това, че не знам дали строителството е „бутафория“, но според мен трябва да се сложи край на приказките под Шишковия храст в следващите седмици. Виждаме, че той е един явен участник в предизборната кампания и говори едни тежки неистини“, заяви Ненков пред Нова тв.

Според Нанков проблемите с пътищата идват от липсата на поддръжката им през последните две години, в които ГЕРБ не е на власт.

Припомняме, че самият Нанков в продължение на дълги години беше управленски фактор в пътното строителство като зам.-министър на регионалното развитие в първите два кабинета „Борисов“ и министър в третия. Беше освободен след катастрофата с 20 загинали край Своге през 2018 г. след което е депутат.

Тежката злополука предизвика остри дебати за качеството на строителството и постави въпроса за добросъвестното изпълнение на техническите показатели при строежа на пътя и за отговорността на длъжностни лица. Подсъдими за катастрофата са шофьорът на туристическия автобус, в който са пътували жертвите и петима души, които са отговаряли за ремонта на въпросния участък.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.