БЕЗБОЖНИК: Мъж открадна дамска чанта от столичен храм навръх Велики четвъртък

Мъж отмъкна чанта с пари, лични документи и банкови карти от столична църква. Наглата кражба е заснета от камерите в храма и се случва преди литургията на Велики четвъртък.

Крадецът се възползва от краткото време, през което потърпевшата се отделя от чантата си, за да поздрави свои познати. От настоятелството на храма незабавно подават сигнал за кражбата, но до момента полицията не е започнало издирване на извършителя.

„Разказах в социалните мрежи историята на потърпевшата. Очевидно това е поредният пример, че трябва да има публичност, за да се обърне внимание. Жената е говорила с отеца. Разбрали са, че има видеозапис, но полицаите не искали да го вземат. Във вторник занесла записа в районното, но оттам й казват, че още не е назначено разследване. Кога нашите служители на реда ще имат желание да се задействат?”, попита влогърът Любомир Жечев.

„Храмът е място за молитва, но не така мислят недоброжелателни хора. Има запис, на който се вижда как мъжът влиза в храма, насочва се към иконите и след това дебне, за да вземе чантата на жената”, обясни отец Васил от църква „Св. София” пред NOVA.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.