Българските национали оставили кочина в съблекалнята след мача с Литва. Гонзо: Манипулация е!

Гонзо изригна срещу критиките, че българските национали са зарязали съблекалнята след мача с Литва в тотален безпорядък.

Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов – Гонзо реагира остро след като литовски медии публикуваха снимки от кочината, в която българските национали са оставили съблекалнята си след мача в Каунас.

Припомняме, че в събота родният представителен тим завърши наравно при гостуването си в Прибалтика – 1:1. При това четата на Младен Кръстаич игра почти цял мач с числово превъзходство. 

През БТА Гонзо разпространи официална позиция, според която „внушенията, че нашите играчи съзнателно са оставили съблекалнята в пълен хаос, са откровена манипулация“. Освен това футболният деятел, който се прослави с факта, че като нападател на френския Рен не успя да вкара нито един гол, подчертава, че „футболната съблекалня е храмът на футбола и той е неприкосновен“. Затова да се „правят снимки на съблекалнята на противника прекрачва границата на морала“, категорична е легендарната деветка на Левски.

human.bg публикува пълния текст на официалната позиция:

„Изключително съм разочарован от изтеклите кадри от съблекалнята на българския национален отбор след мача с Литва, но съм още по-разочарован от публичната реакция на неодобрение към футболистите ни.

Всеки, който е играл футбол, е наясно, че съблекалнята не е лаборатория и е нормално след мач да се събере голямо количество отпадъци. Внушенията, че нашите играчи съзнателно са оставили съблекалнята в пълен хаос, са откровена манипулация – лично аз видях, че стаята бе подредена при нашето напускане, а какво и защо се е случило впоследствие няма как да знам.

Всички знаете, че националният отбор отпътува от Каунас непосредствено след мача, но въпреки това се постарахме да оставим съблекалнята в нормален вид“, се казва още в становището на техническия директор на българската футболна централа.

„За мен е абсолютно недопустимо да се разпространяват кадри от страна на домакините – никога в моята кариера не съм си позволявал да постъпвам по този недостоен начин спрямо който и да е съперник. Съблекалнята е храмът на футбола и той е неприкосновен“.

„Наясно съм с добрия пример на Япония, но ви гарантирам, че няма случай, в който опонентът на България да е почиствал изрядно съблекалнята си след мач. Разбира се, не мога да го потвърдя със снимкови доказателства, тъй като да снимаш противникова съблекалнята за мен прекрачва границата на морала.

Гарантирам ви, че никой от българския щаб няма да си позволи да снима литовската съблекалня след гостуването им през октомври у нас. Достойнството ни не го позволява“, завършва позицията.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.