Български възход застава пред „съда“, ето защо

На Изпълнителен съвет „Български възход“(БВ) ще решава въпроса за коалиране на предстоящия предсрочен парламентарен вот. Това обяви в кулоарите на парламента лидерът Стефан Янев.

„След това ще обявим, ако имаме желание да се коалираме с някого, евентуално с кого,  да водим разговори и дали това е възможно“, посочи той.

В момента разговори не се водели.

От БВ очакват да са част и от 49-то Народно събрание (НС) и заявиха, че ще заложат на нормални послания към българските граждани. Един от аргументите ще е, че до голяма степен са говорили разумно по време на работата на 48-я парламент, опитвайки се да бъдат част от решенията, а не част от проблемите.

„Бяхме почти единствените, които през цялото време казваха, че национално отговорното поведение, поведението на всички партии в НС, е да направим усилия да съставим правителство“, посочи Янев.

„Това не стана, заставаме пред „съда“ на българските избиратели и трябва да бъдем откровени и честни“, добави политикът.

„Да кажем, че начинът, по който говорим, действаме, постигането на баланс и взаимодействие с другите партии, е именно в интерес на хората, на решаването на проблемите и в крайна сметка поглед в бъдещето“, обясни Янев.

По думите му в един момент трябва да си зададем въпроса каква България искаме да имаме утре.

„И това е нашето желание, затова пред нас не стои въпросът дали ще влезем в парламента, а колко по-добре ще се представим“, посочи още председателят на БВ, като допълни, че целта им е да получат най-малко двойно по-добър резултат от предишния.

„Ако говорим за някакъв вид загуба, тя е калкулирана“, отговори Янев на въпрос дали партията има имиджови проблеми.

„Не влизахме в скандали, но скандалът, макар да дава известно предимство, да те вдига на гребена на вълната, как може да е в основата на устойчиви решения“, изтъкна депутатът.

Стефан Янев беше категоричен, че „Български възход“ не търси скандали, а устойчиви решения.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.