Българка изнудвала любовник, тикнаха я зад решетките

Варненският окръжен съд призна 9 годишна присъда, наложена на 30-годишната българката Мима И. от испанските съдебни власти.

По нейна молба, делото беше гледано без участието и́, тъй като тя в момента изтърпява наложеното и́ наказание в Испания.

Мима е поискала да излежи присъдата си в България.

Престъплението, за което е осъдена, е извършено в Палма де Майорка в съучастие с още двама британски граждани.

На 04.09.2019 г. Мима И. докато била в къщата на свой любовник, тя помогнала на съучастниците си да влязат в дома му.

Двамата били маскирани и въоръжени с мачете. Заплашили мъжа, че ще убият двете му деца и бившата му съпруга, ако не им преведе 150 000 евро и още 6000 евро на месец в продължение на една година. Сумите трябвало да се внасят по сметката на Мима И.

Чрез заплахи нападателите поискали жертвата да предаде наличните в дома му пари – 700 евро и 300 паунда, след което тримата напуснали жилището.
Атакуваният мъж превел исканите 134 000 евро по сметката на българката, но изнудвачите продължили да искат пари, като заплашили, че ще убият него и близките му.

Българката и единият британски гражданин били открити във Варна месец след изнудването – през октомври 2019 г.
С решение на Варненския окръжен съд двамата били предадени на испанските власти за разследване, а по-късно – признати за виновни, като присъдите им са влезли в сила преди две години – на 11 юни 2021 година.

За извършеното престъпление, българската е била осъдена на 9 години затвор.

Задължена е била да плати солидарно с другите осъдени обезщетение на пострадалия в размер на над 176 205 евро. Съдът и́ е наложил и забрана да приближава на по-малко от 500 метра и да комуникира по какъвто и да е начин с жертвата на грабежа и неговите близки.

Съдебният състав на Окръжен съд – Варна постанови Мима И. да изтърпи 9-годишната присъда в български затвор при първоначален строг режим.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.