Българи в Германия? Трима носят набито на кол животно

Трима мургави мъже пренасят прободено с копие животно на дървена пръчка през центъра на града насред Д. Все още не е ясно дали прободеното животно е овца или куче, съобщиха от полицията.

Видеоклиповете, записани от случайни минувачи в Нойнкирхен, в момента предизвикват смут и спекулации в интернет.

„Какво носят през улицата? Това куче ли е?“, коментира един потребител към видеото. „Предполагам, че е овца, може би агне, но не искам да мисля как е убито животното…“, коментира друг потребител в социалните мрежи.

Собственикът на бар Антонио Гутадоро (30) стана жив свидетел на сцената. „Стоях пред вратата, когато мъжете изтичаха. Чуваха се и хора да празнуват в квартала.”

30-годишният мъж предполага, че са били български граждани, защото в България на този ден се празнуваше паметта на Свети Георги. „Напълно нормално е да подготвиш животно за голям купон. Това правят и в Германия, например сукалче.“

Говорител на полицията в Нойнкирх потвърди пред портала „Blaulichreport-Saarland“: „Полицията е наясно с видеоклиповете от уикенда. Започнато е разследване за нарушение на Закона за защита на животните. Все още обаче не е напълно ясно дали животното всъщност е овца или не е куче“, каза говорителят.

Сега се установява дали става дума за престъпление – има съмнение за нарушение на Закона за защита на животните. „Разбира се, дали е извършено престъпление зависи от това какъв вид животно е, откъде идва, как е заклано и дали са взети здравните мерки.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.