Атанасов се изцепи: На Борисов му трябва пералня

Лидерът на ДСБ и коалиционен партньор в две коалиции до момента – в ДБ и в ПП-ДБ, отрече отново двете първи политически сили да водят разговори за състав на правителство. Атанас Атанасов заяви, че демонстративно не участва в преговорните екипи.

„На Борисов му трябва пералня и най-добрата пералня е нашата коалиция. Аз не вярвам на Бойко Борисов, ама никакво доверие нямам на него“, заяви коалиционният партньор на ПП по бТВ. И добави: „Ние не сме орган за амнистия или реабилитация“.

Той констатира, че „нещо са много изнервени от ДПС“ по повод думите на Мустафа Карадайъ, че „ГЕРБ плюс Промяната е равно на Подмяната“.

Атанасов призова от движението да обяснят къде точно виждат подмяната.

Той оправда подкрепата за избор на председател на парламента с нуждата от приемането на важните за страната закони, особено свързаните с Плана за възстановяване и устойчивост, откъдето чакаме да получим пари. Другият проблем пред страната били непопълнените мандати на органи и регулатори. „Ние се превърнахме в държавата на изтеклите мандати“, обобщи Атанасов.

„Можем да разговаряме с всички, но сега на ход е първата политическа сила“, каза Атанасов. И не пожела да коментира никакви други варианти, докато не завърши процесът по изчерпването на първия мандат.

Атанасов разкритикува и президента Румен Радев, че бърза с процеса на консултации и връчване на мандати. С каква бързина г-н президентът… не е изчакал и избора на председател и веднага свиква консултации, недоволства Атанасов.

Той каза още, че не бил уведомен за поканата да отиде на „Дондуков“2, но нямало и да се отзове, защото ДСБ имали важен партиен форум, организиран и насрочен отдавна за четвъртък следобед. Това обаче не било демонстрация, обясни Атанасов.

Той се аргументира защо ПП-ДБ държат да получат председателското място на правната комисия.

Да не се случи едни законопроекти да бъдат одобрени, а между първо и второ четене да придобият съвсем друг вид, изрази опасенията си юристът от ДБ. Той заяви, че още няма номинация и председателят на правната комисия можело да бъде, както от ПП, така и от ДБ.

Според него има два варианта за хоризонт на този парламент – „до лятото и след това избори, а другият е редовно правителство с много по-дълъг хоризонт на работа“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.