Атанас Атанасов скочи на водещите на bTV заради Хекимян

Ние искаме прозрачност. Подкрепихме предложението да се създаде специална комисия за контрол над разходваните евросредства.

Това заяви пред bTV ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ по повод скандала с финансирането на фирми, свързани с Териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони.

„По какъв начин ГЕРБ разбраха, че са давани пари за наши спонсори? Или изпищяха, че няма техни спонсори в списъците. Така ли Европейската комисия отпуска пари – това промоция ли е?“

На последвал уточняващ въпрос от bTV за фирмите и дали те са свързани с ПП-ДБ, ген. Атанасов отговори: „Какъв е следващият въпрос?“

Информацията за шпионите в Руската църква беше публична и няма осветляване. Македонските медии публикуваха информация, у нас всички мълчаха. Бях длъжен да осветля този проблем. На следващо заседание председателят на ДАНС ще говори.

„Председателят на ДАНС трябва да подаде оставката си, защото наруши политическия неутралитет. Той излезе с политическа позиция по темата с шпионите, той беше политически насърчен – от президента или не знам…“, каза още ген. Атанасов.

Едноцифрено е числото на ракетите, които даваме за Украйна, разкри той по темата за военната помощ.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.