Асен Агов: Легендата, че българската армия се оголва, е смешна

Цялата тази легенда, че българската армия се „оголва” е смешна. „Машините не са използвани в продължение на 30 години. Това са БТР-и, които да се използват срещу граждански размирици.

Това коментира в ефира на “Здравей България” по NOVA TV журналистът Асен Агов.

Единственият начин да се сложи край на тази война е украинците да изтласкат агресора от окупираните територии, да стигнат до Крим и тогава пред руснаците остава да седнат на масата за преговори”, посочи още Агов.

„Част от тази пропаганда е на клиентелата на служебното правителство. 95% от оръжията за Украйна минават през посредници. Тоест, когато изкарваме много пари, за сметка на живота на хората в Украйна, това е добре. Когато новият военен министър казва, че това трябва да спре, ни наричат родоотстъпници”, посочи журналистът Любчо Нешков.

„Словакия и Чехия, които са приблизително като нас, нямат Ф-16, руски танкове, а модерни оръжия. Те са с най-голяма подкрепа за Украйна и с най-добрата армия в момента”, посочи Нешков.

По думите му това ново оборудване е дошло чрез т.н „триъгълни сделки”, при които страна членка на НАТО подпомага отбраната на Украйна, като ѝ изпраща старо съветско въоръжение, а партньорите в Алианса я компенсират.

„Президентът Володимир Зеленски ясно обясни защо е дошъл на крака и се моли на колене за оръжие. Той каза простичко: „Хора убиват ни, убиват децата ни, отвличат ги”, коментира Мирослав Севлиевски, бивш министър на енергетиката.

„Не тези БТР-и, прашки да имаме, трябва да ги дадем на Украйна, за да се пази и отвоюва своите територии”, посочи Севлиевски.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.