Ангел Жабата закопчан след як купон

Мъж нападна с нож двама братя и уби единия от тях. Другият е в болницата в града. Кървавата драма се разиграва към 22:55 часа в понеделник в квартал „Изток“. Преди касапската атака тримата мъже заедно яли, пили и се веселили. Малко след това между солидно почерпените с алкохол възникнал скандал.

Бой

41-годишният Ангел Жабата се сбил с 47-годишния Румен Сотиров и с 36-годишния му брат Валентин Сотиров. В неравната битка Ангел извадил нож и нанесъл прободни рани в шията и на единия, и на другия брат. Сигнал за кървавата разправа е подаден на телефон 112.

Полицаите установили физическата саморазправа между тримата съкварталци. По-възрастният от братята е издъхнал на място, а по-младият е откаран с линейка и настанен за лечение в болницата в Разлог.

Тялото на загиналия е транспортирано за аутопсия от съдебен лекар в МБАЛ-Благоевград. Полицията в Разлог работи по случая, уведомена е и прокуратурата, образувано е досъдебно производство.

Криене

След клането Жабата потърсил помощ от трима свои авери, които са от разложкото село Баня и Банско. Бързо обаче полицаите го открили и закопчали. При ареста си Ангел Жабата не е оказал съпротива.

Блокада

Районът на престъплението и целият ромски квартал останаха и вчера отцепени от полиция и жандармерия, за да не се стигне до саморазправа между родовете на извършителя на престъплението и на жертвите му. Извършени са десетки разпити и огледи.

Според жители на ромската махала между братята и техния убиец не е имало вражда, не са се карали, не са се били. Най-вероятно разпрата е в резултат на изпития алкохол, а не на стара вражда.

Ангел Жабата ще остане зад решетките до 72 часа с прокурорско постановление. Държавното обвинение ще иска най-тежката мярка за неотклонение спрямо него – „задържане под стража“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.