Американци ни прецакаха с пилона в Рожен

Американци попариха мераците ни да имаме най-високия пилон в света. След като стана ясно, че ще вдигнем стълб, висок 111 метра, на който ще се вее българският флаг, от щата Юта в Америка обявиха намерението си да издигнат пилон с височина 445 метра.

„Бъдещият пилон „Рожен“ е гордост! Толкова ще е хубаво българското знаме да се вее на 111 м на родопските поляни. Но и с него няма да ги стигнем американците.“

Така Александър Балкански коментира новината, за щатската конкуренция. На върха на американската мачта ще се вее щатското знаме, което ще е голямо колкото футболен стадион.

111-метров пилон с българското знаме ще открият на роженските поляни на 13 юли
111-метров пилон с българското знаме ще открият на роженските поляни на 13 юли

„Тодор Колев още преди години попита как ще ги стигнем американците. Отговор няма и до днес и скоро няма да има. Знаете ли защо? Заради цирка, който се намира на площад „Народно събрание“. С нашите спектакли в Рожен ние караме хората да бъдат щастливи, а онези точно обратното – да не са щастливи. Ето затова няма да успеем скоро“, коментира в типичния си откровен стил Балкански, който отдава десетилетия от живота си за развитието на цирковото изкуство.

Балкански не е тъжен, че САЩ ще развеят своя флаг на три пъти по-голяма височина от това на Рожен.

„Всеки народ иска да е известен и да се гордее със своите предимства. Затова двете знамена са според стандартите на България и САЩ. Не мога да си представя, че има хора, които се противопоставят на идеята за пилон „Рожен“. Имам чувството, че народът все е недоволен“, казва цирковият артист.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.