Александър Дунчев отсвири „Промяната“ посред предизборната кампания

Кандидат-депутатът от коалиция ПП-ДБ Александър Дунчев напусна „Продължаваме промяната“. Това обяви самият той в своя фейсбук профил.

Ето какво написа той:

„Пожелах днес успех на колегите от Промяната на изборите, като официално се оттеглих от партията. Причината е проста. До скоро имах съмнение, но вече съм 100% убеден, че зелените каузи не са нито силата, нито сред приоритетите на Промяната. В което няма нищо лошо – просто загубихме една година да се надлъгваме. И за да се убедите сами бих искал да Ви споделя кратък обзор на всички невероятни усилия, успехи и драми, които от 15 г. споделяме със стотици лесовъди, доброволци, природозащитници и журналисти в защита на Зелената кауза за опазването на българските гори. Една кауза, която не успях да кача на кораба на Промяната, но кауза, която се надявам с Вашата помощ и с общи усилия да продължим да гоним до пълен успех“.

Припомняме, че началото на скандала между него и лидерите на ПП започна отново в социалната мрежа, след като Дунчев написа гневен пост, че структурата на партията в София-област не приема водачът при тях да е от „Демократична България“ и обвини ръководството в измяна и задкулисие. Той призова коалицията или да си ревизира решението и да върнат лидерството в София-област на ПП, или да си търсят други хора и други кандидати.

През февруари обвини партията си, че в коалиция с „Демократична България“ повтаря порочни модели на ГЕРБ. В свой коментар във Фейсбук той изреди редица реторични въпроси, на които дава и отговорите. И определя критиките към него от страна на бившите му съратници с израза „убийте вестоносеца“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.