Адвокатът на 18-годишното момиче: Може никога да не се възстанови психически

18-годишното момиче, което бе обезобразено с макетен нож от приятеля си, може никога да не се възстанови напълно психически от случилото се. Тя има загуба на идентичността, каза адвокатът, нает от семейството ѝ, Димитър Киров, цитиран от bTV и Нова тв.

Защитникът обясни, че ученичката, която на 26 юни бе нападната и нарязана 21 пъти, а раните ѝ зашити с 400 шева, все още не е в добро психично състояние и затова все още не е говорил с нея, а само с родителите ѝ. 

„Тази седмица ще се видя и с нея. Говорихме доста, състоянието е ясно. Това, което се случва с нея, никак не е обнадеждаващо. Вижда се, че момичето отказва да контактува със света, изживява постоянен страх и паника. Нейното емоционално състояние е сринато. Тя търси себе си след всичко това, което е направено с нея. Процесът на възстановяване, ако ще има пълно такова, ще продължи доста дълго време“, каза още адвокат Киров.

По думите му експертизата на нараняванията ще бъде ключова при определянето на каква телесна повреда ѝ е нанесена – лека или тежка. Според него обаче тази процедура е доста забавена и не можа да си обясни защо.

„Раните са близо до жизненоважни артерии. Тоест имаме право да допуснем хипотезата, че става дума за опит за убийство“, каза още адвокатът.

Той бе категоричен, че извършителят трябва да получи тежко наказание. При особената жестокост, садизма, условна присъда или присъда с малък срок, не биха отговаряли на целите на наказанието – възмездие, възпитателен ефект и превенция, смята Димитър Киров.

Бащата на 18-годишното момиче – Красимир Михайлов, също коментира, че раните по тялото на детето му ще заздравеят, но раната, която е в нейното съзнание, едва ли ще заздравее толкова бързо.

„Тя е силно момиче и с времето ще съумее да преодолее случилото се. Не иска да говори за преживяното, а и ние не искаме да я връщаме назад“, добави родителят. 

Красимир Михайлов уточни, че е разбрал за случилото се от дежурен полицай, който му обяснил, че става въпрос за сбиване. „Помислих, че са се събрали тийнейджъри и между тях е станал някакъв битов скандал. Когато пристигнах на място, нещата не бяха такива. Няма да коментирам вътре в жилището какво беше състоянието“, разказа той.

Бащата бе категоричен, че не е знаел за заплахите, отправени от 26-годишния Георги към дъщеря му.

„Въпросният човек съм го виждал един-два пъти, дори не го познавам. Аз бях против това отношение на дъщеря ми с него. Разбрах за някаква ревност, но не чак до такава степен, която да доведе до такива последствия“, каза още Красимир Михайлов.

Кадър: Нова тв

Той иска справедливо наказание и промяна.

„Има органи, които да преценят какво обвинение да бъде повдигнато. Искаме справедливост. Окачествяването като „лека телесна повреда“ е безумие и няма да оставим нещата така. Ще се борим за промяна, която трябва да направят законотворците, изпратени от нас. Ще бъдем на шествието, искаме промяна, защото утре на мястото на дъщеря ми може да бъде друго дете“, заключи бащата. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.