Адвокатът на 18-годишния Никола Райчев се отказа от защитата му

Адвокат Лъчезар Кръстев от Пазарджик, който пое защитата вчера по време на мярката за неотклонение на 18-годишния Никола Райчев, се отказа да го защитава. Това оповести лично той в изявление.

„Моето участие като адвокат по случая с убийството на 21-годишния Ангел приключи. Поех ангажимент да се явя в съдебното заседание само и единствено, за да тръгне делото, тъй като адвокатската защита в такива дела е задължителна“, казва Кръстев.

По-нататък той обяснява, че „ участието в подобен наказателен процес е огромно изпитание за всеки участник – съдия, прокурор, адвокат, съдебен заседател, разследващи полицаи. Бях изправен пред сериозен морален казус, но дългът ми надделя. Ангажиран бях като защитник от брата – родителите на момчето въобще не се появиха нито преди, нито по време на заседанието, нито след това. Това е огромна трагедия, в която се погубва не само един, а два живота на млади хора. Жалко е, че работата ми като адвокат се използва за политически цели. Адвокатската професия е тежка и отговорна, казва в заключение Лъчезар Кръстев.

Адвокатът е кандидат за общински съветник в листата на партия „Земеделски съюз“-БЗС, ДБГ и е на четвърто място. Най-вероятно е бил посъветван от своите съпартийци да се оттегли от защитата на Райчев заради обществения отзвук в Пазарджик, който е негативен по отношение на семейството на Никола Райчев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.