Адвокат Стефан Левашки нападнат с камък и заплашен с убийство в Пловдив

Агресивен млад мъж е нападнал тази сутрин известния наказателен адвокат от Пловдив Стефан Левашки. За разправата с него и кучето му съобщи самият юрист.

По думите му почитател на улични котки излял гнева си и се заканил с убийство. Запратил камък по адвоката.

Ето разказа на адвокат Левашки.

Тази сутрин около 6,30 ч. поемаме с кучето ми Ринго на обичайната разходка. Пусто е в неделната утрин и аз го пускам отвързан да потича в междублоковите пространства. Забелязвам с периферното си зрение отново младия мъж, който преди известно време ни нападна, да храни пълчище котки. Ние преминаваме на около 100 метра от тях и си продължаваме по пътя. Ринго се облекчава два пъти, като аз му събирам изпражненията в торбички, които винаги нося в мен. В момента, в който сме в безистена на един блок, откъдето винаги преминаваме на път към кучешката поляна, чувам крясъци зад гърба си и току до мен се разбива стъклен буркан. Обръщам се и виждам агресивния млад мъж, който крещи по мен, че предния път ни се е разминало, но сега ще убие и мен, и кучето ми. Аз се опитвам да го успокоя и го питам какво иска. Вместо отговор той изритва два пъти кучето ми, което изквичава и избягва нанякъде. Опитвам се да тръгна да го търся, но получавам удар в гърба от хвърлен по мен голям камък. Момъкът продължава да върви след мен и да ми се заканва, че ще ме убие, че той живеел в този квартал и аз съм нямал право да преминавам с Ринго от там, да съм го разхождал на кучешката площадка, кучетата осирали всичко и не можел да ги трае. Цял живот съм работил с агресивни хора, смятам, че имам изграден някакъв подход, затова запазвам относително спокойствие и го питам как, аджеба, да стигна до кучешката площадка, без да премина през квартала, вадя от джоба си и му показвам торбичките за акотата и му обяснявам, че току–що съм ги събрал. Вместо отговор въпросният награби един голям камък, вдигна го над главата си и ми заяви, че ще ми размаже черепа. Да Ви кажа този път наистина се уплаших, няма никой наоколо, човекът агресира все повече, а и определено е много по-млад и в по-добра физическа форма от мене. Едвам се измъкнах, но вече наистина не знам как и къде ще си разхождам кучето сутрин.

Този път подадох жалба в полицията, която е само на 300 метра от местопроизшествието. Случих на много разбран и интелигентен млад полицай, който прояви разбиране и обеща да си свърши работата. Слава Богу, Ринго е интелигентно животно и се бе прибрал сам в къщи, но е много уплашен и се е свил в ъгъла. Не знам какво става, но е страшно вече. Пиша това тук и защото едва ли аз съм единственият нападан от този психически нездрав човек, от полицията призоваха, ако има и други пострадали, да подадат жалби, докато не е станало късно.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.