Адвокат с шокиращ разказ: Полицай ме попита „Бой ли искаш, келеш“

„Бой ли искаш?!“, „келеш“… ако си мислите, че тези реплики напълно нормални за служител на реда и закона, то едва ли ще се възмутите от поредния случай на полицейска агресия. Този път обаче униформените попаднаха на камък – жертвата им се оказа адвокат, който разказа за недопустимата случка през медиите и няма да остави нещата да продължат по същия начин.

Адвокат Добри Райков разказа, че е станал жертва на вербална и физическа агресия от страна на полицаи. Той е бил ударен от полицейски служител в столичното Първо РПУ.

Пред медиите Добри Райков разказа, че униформеният станал агресивен и му посегнал след като адвокатът се опитал да стигне до свой клиент. Задържаният вече бил със служебно назначен защитник и възникнал спор дали адвокатът може да го представлява.

Юристът обясни, че бил допуснат до среща с 19-годишния арестант, а след това е поискал да даде и пълномощно на полицията. Започнал спор и заедно с един полицай отишли в друго помещение, където дошли още двама служители.

„Гологлавият служител започна да се държи видимо по-агресивно, което ме накара да го попитам за имената му. Поисках да ми представи легитимация. При този въпрос той стана истински агресивен, приближи се некомфортно близо до мен. Пита ме: „Бой ли искаш“, нарече ме „келеш“. Аз отново помолих да се легитимират, при което гологлавият служител ме хвана доста агресивно за ръката и започна да ме дърпа. Аз се отскубнах и го попитах как може да си позволява да нарушава телесната ми неприкосновеност, при което той замахна с ръката си с отворена длан и ме удари много силно в тила и задната част на главата“, разказва юристът, цитиран от Дневник и Нова тв.

По неговите думи в стаята не е имало видеокамери, но Райков казва, че другите двама са станали свидетели и не са реагирали изобщо на агресията.

По-късно той подал сигнал до 112 и жалба.

От МВР предстои да проверят случая.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.