АД! Ахтопол и Царево под вода

След жестоките горещини това лято, септември дойде с адски порои. Обилните валежи от последните часове са предизвикали наводнения по българското Черноморие. Под вода са улици в Ахтопол, съобщават от Meteo Balkans.

„Тотален потоп в Ахтопол, пътят Ахтопол – Царево е затворен“, казва Георги Пенчев. От АПИ съобщиха за затворен участък на пътя Варвара – Бургас заради наводнение. 

От кадрите се вижда, че нивото на водата е много високо.

Община Царево обяви частично бедствено положение заради обилните валежи в региона. Тя ще е в сила следващите 5 дни. Река Велека е преляла при с. Кости и залива населеното място, обяви кметът Георги Лапчев. 

„Направили сме пълна организация да бъдат евакуирани хората, които са били в опасност. Водата е невиждана, която се излива“, сподели градоначалникът пред БНР Бургас

Лапчев призова да се ограничи движението на юг от Царево, много участъци в момента са затворени. „Към този момент всички населени места имат ток, но дъждът не спира. Няма бедстващи хора, има няколко паднали коли, които са пострадали“.

Поройният дъжд запуши дере, от което водата се оттича в морето, затова и има много наводнени жилищни сгради, както и хотелски комплекси.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.