78-годишната Виолета заключила и заплашила мнимата инкасаторка

39-годишната жена, ограбвала възрастни хора, като се е представяла за служител на ВиК и „Топлофикация“, е била обявена за общодържавно издирване. Последните си кражби тя е извършвала, докато е трябвало да бъде под домашен арест.  За схемата и жертвите, разказа Владислава Тричкова пред bTV.

78-годишната Виолета Генчева е сред ограбените.

„Качи се на етажа, звънна и нахлу, каза че идва да отчита парното. Питах я защо няма съобщение, а тя отговори, че някой го е дръпнал“, разказва пенсионерката.

Жената не се представя, но иска 100 лева.

„За да постави на радиаторите нови топломери. Вече беше време за това. Четири топломера по 25 лева – 100 лева“, посочва Виолета Генчева.

Докато е в дома ѝ, мнимата служителка на „Топлофикация“, два пъти моли възрастната жена да слезе пред входа, за да отвори вратата на неин колега.

„Колега нямаше долу, никой нямаше. Когато ме разкара втори път, разбрах, че е измамничка. Заключих я и я заплаших“, казва възрастната жена.

За да излезе от дома, 39-годишната жена връща 100-те лева. А Виолета разбира, че липсват и 30 лева от портфейла ѝ.

„Нахлула в стаята, бръкнала, извадила портмонето, аз го видях в кухнята, отворих и видях, че има само 30 лева в него“, посочва Виолета.

Малко след това, извършителката на престъплението е задържана. Според прокуратурата през миналата година тя е извършила три кражби за общо над 1400 лева. На втора инстанция съдът я пуска под домашен арест.

На 21 юни тази година в Софийската районна прокуратура постъпила информация, че обвиняемата е нарушила постановената ѝ от съда мярка „домашен арест“.

Обявена е за общодържавно издирване. А докато я търсят, тя продължава да краде.

„Тази дама прихваща отвън на улицата възрастни хора – предимно жени, около 80-годишни.

Докато ги заблуждава, успява да открадне парични суми, ценни вещи и напуска“, коментира комисар Румен Костадинов – началник на Шесто РПУ.

Една от последните жертви на мнимата инкасаторка е 89-годишна жена, която живее в блок в столичния квартал „Борово“. От дома ѝса откраднати 1000 лв.

„Служителите на „Топлофикация“ – София легитимират своята самоличност със служебни карти. Отчитането става по строго определен график и те са информирани надлежно за датите. В голям процент от случаите става след сигнал от клиента и уговаряне на ден и час с клиенти. Неговата самоличност може да се провери на 0700 11 111, като се посочи името, изписано на служебната карта, и позицията“, коментира Вирджиния йовчева от „Топлофикация“ – София.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.