Задържаният за убийството на шофьора не бил дядо на детето

Мъжът, обвиняем за убийството на шофьора на ТИР-а, който прегази дете, заяви пред съда, че съжалява за деянието си и че не е искал да се стига до фатален край.

„Мога да кажа, че съжалявам. Не знаех, че така ще стане. Аз не исках да убия този човек. Исках да го заболи“, посочи 46-годишният мъж, цитиран от bTV.

В съда стана ясно, че той не е дядо на детето, нямат роднинска връзка.

Името му е Стефан Дехнев и е криминално проявен, съден за кражби и грабежи. Той е обвинен, че умишлено е убил шофьора на камиона. Престъплението е извършено чрез пробождане с нож в прасеца, довело до кръвозагуба.

Бащата и чичото на 6-годишното момче, които също бяха задържани, са разпитани и привлечени като свидетели.

До тежкия инцидент се стигна в понеделник, след като детето неочаквано изскочи пред товарен камион на натоварения път за Ришкия проход.

Тогава камионът го блъснал. Шофьорът е спрял на метри след катастрофата, но е нападнат от разгневената тълпа и убит в кабината на превозното средство.

Наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев поиска най-тежката мярка задържане под стража:

„От събраните до момента доказателства може да се направи обоснован извод, че обвиняемият е извършил престъплението. Потвърждават го много свидетели. Съществува реална опасност да се укрие и да извърши ново престъпление. Няма постоянно местоживеене“, каза той.

„Данните не сочат категорично, че шофьорът е починал вследствие на удара с нож. Искал е просто да го нарани. Няма данни, сочещи умисъл“, заяви адвокатката на мъжа – Величка Костова.

Обвиняемият поиска домашен арест, въпреки че няма постоянен дом.

За това престъпление предвиденото наказание е от 10 до 20 години затвор.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.