30 души, сред тях деца и бременна жена, блокирани на хижа „Върховръх“

Около 30 души са блокирани в хижа „Върховръх“ край село Скобелево, община Перущица. Пътят до хижата е затворен, има много паднали дървета. Снегорин е тръгнал да отпушва пътя, но се е обърнал. Хората са подали и сигнал на 112. Сред тях има деца и бременна жена

Хижата се намира на 22 км от Перущица, на 1550 м надморска височина. Сигналът на мобилните оператори е много слаб, преда бТВ.

В много населени места на района няма ток, екипи за ЕВН работят поетапно за отстраняване на авариите.

Затворен е и пътят към връх Бузлуджа и хижите там.

По пътя между селата Хаджидимитрово – Шейново – Ясеново се работи по разчистване на трасето и предотвратяване на обледяването, но силният северен вятър препятства и бави работата. Пътят между град Крън и село Хаджидимитрово е проходим при зимни условия, но усилията за почистване на снега продължават, съобщиха още от община Казанлък.

През изминалата нощ всички улици в Казанлък са почистени от падналия сняг. Предотвратено е обледяване.

След справяне със зимната обстановка по пътищата на населените места ще се премине към почистване на пътя към Бузлуджа, уверяват от общината.

Студът обхвана цялата страна. Бедствено положение беше обявено в много места. В София над 30 хил. души останаха без ток

За липса на ток в тръбата към София на тунела „Траянови врата“ сигнализираха читатели на „24 часа“.

Oт страната на Габрово обстановката остава усложнена. Обилен снеговалеж и бурен вятър причиниха тежката ситуация през изминалата нощ. Местни споделят, че дори пожарна и линейка са закъсали.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.