21-годишната жена, която преби 3-месечното си бебе, влиза в затвора за 20 г.

Софийският окръжен съд осъди на 20 години затвор 21-годишна жена от ботевградското село Скравена. Тя бе призната за виновна за опит за убийство на тримесечното й бебе, съобщиха от прокуратурата.

Сигналът за жестокия побой бе подаден от медиците от „Пирогов“ през ноември 2020 г. Тогава новоденото бе прието в реанимацията на най-голямата спешна болница в много тежко състояние. Лекарите обаче успяха да спасят живота му.

Майката беше задържана, обвинена и предадена на съда за опит за умишлено убийство на малолетния си син, който е бил в безпомощно състояние.

Ужасяващият инцидент се разигра вечерта на 24.11.2020 г. Жената се ядосала след телефонен разговор с бащата на децата й, двамата се скарали. Плачът на 3-месечния й син допълнително я разгневил. Тя доближила бебето и с ноктите си го наранила по бузата. После го вдигнала и силно го ударила в леглото. Продължила да нанася удари по цялото тяло на бебето, в това число и по главата, удряйки го в таблата на металното легло.

Свидетелите на случилото се станали майката и сестрата на подсъдимата, които направили опит да я спрат. Незабавно бил подаден сигнал на телефон за спешни случаи 112.

Пристигналият на място медицински екип констатирал тежкото състояние на малолетното дете, транспортирано до „Пирогов“, където му е извършена спешна операция, припомнят от прокуратурата.

В резултат на посегателството над 3-месечното момченце тогава е причинена закрита черепно-мозъчна травма, която неминуемо би довела до смърт без своевременното прилагане на високоспециализирана медицинска помощ.

За деянието прокурорът поиска от съда да наложи наказание от 20 години „лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване, което беше уважено от съда. С присъдата подсъдимата е осъдена да заплати и неимуществени щети, причинени на малолетния си син С.Б. в размер на 50 000 лева.

Присъдата не е влязла в сила и може да бъде обжалвана в законоустановения срок пред Софийския апелативен съд, уточняват от прокуратурата. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.