19-годишен уби майка си, намериха тялото в мазето

Деветнадесетгодишен младеж е задържан и привлечен в качеството на обвиняем за убийство на майка си, съобщават от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Разследването по образувано досъдебно производство за убийство на 52-годишна жена се извършва от Окръжната прокуратура в Ловеч. По данни на прокуратурата жената живеела на квартира в апартамент в центъра на Ловеч заедно със сина си.

На 20 февруари т. г. той обявил в районното управление на МВР в Ловеч, че майка му от 13 февруари е напуснала квартирата и оттогава е в неизвестност.

След като през април в блока започнала да се носи неприятна миризма, собственикът на жилището бил повикан от София, отключил мазето си и там било открито тялото на жената.

Деветнадесетгодишният ѝ син е установен като извършител на престъплението и задържан на 1 май първоначално за срок от 24 часа, а след това с постановление на наблюдаващия прокурор – за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура –Ловеч.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.