180 деца праща на училище отец Иван

180 деца от приютите на отец Иван тръгват на училище и детска градина тази седмица. Малчуганите имат нужда от дрехи и обувки, за да могат да стигнат до класните стаи.

„144 от децата ми в петък тръгват на училище, а други 36 ще бъдат на детска градина. Опитваме се да им осигурим нужните неща, но дрехите за тях не достигат. Имаме нужда от обувки, униформи, бели ризи и сини панталони. Всеки, който може да ни помогне, ще бъде от огромна полза и ще дари децата с усмивка“, сподели пред „България Днес“ отец Иван, който помага на стотици хора в трите си приюта в селата Нови хан, Якимово и Коняво. Духовникът признава, че малчуганите са най-голямата му радост и винаги го зареждат и му дават сили.

„Трудно ходя и вече не мога без патерици да направя и една стъпка. Но щом децата се край мен, се чувствам много по-добре. Затова и искам да им помогна да бъдат чисти и спретнати за училище. Да се чувстват добре сред връстниците си. И да разберат, че е важно да се ходи на училище“, обяснява духовникът с голямо сърце.

Отец Иван прави курбан за здраве

Заради здравословните си проблеми дядо Иван вече се включва само със съвети при управлението на приютите, тъй като не може да е полезен с физически труд. В момента питомците му събират сено, с което да хранят големия брой крави през зимата. Също така организират закупуването на царевица, която отново да бъде използвана за домашните животни.

„Не е лесно и има много работа. Но не може да се изостави, трябва да има човек, който да ръководи. Докато съм жив, ще помагам! А и сега мога да кажа, че съм добре със здравето, много по-добре от това, което беше в началото на годината“, завърши с оптимизъм отчето.

Ако искате да се свържете с отец Иван, за да го подкрепите, може да го направите на телефон 0886 85 29 50.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.