1512 лв. за всяко пострадало от наводненията семейство

Наети са безработни, които да се включат в почистването и да помагат на засегнатите

По 1512 лв. ще получи всяко семейство, което е пострадало от наводненията. Това обяви социалната министърка Иванка Шалапатова, която днес посети Берковица.

„С отделна ведомост всички заявления могат да бъдат обработени още сега, през месец юни. И въпреки че практиката е да бъдат давани в края на месеца след подаденото заявление и неговото одобрение, специално за наводнените домакинства тези помощи могат да бъдат отпуснати след одобрено заявление още през месец юни. Така че накратко, моята цел е да видя какво още трябва да направим, има ли нови потребности, за да можем да откликнем на потребностите на хората. След посещението в Берковица ще минем и през Враца“, каза Шалапатова.

Министърката на труда и социалната политика отбеляза, че положението в Берковица е овладяно.

„При посещението си днес ще дискутирам с колегите дали има нужда от допълните мерки за подпомагане на пострадалите. Не говорим само за материална подкрепа с пари, еднократни помощи, вода, храна и препарати, а за психическа и емоционална подкрепа на хората, които са съсипани след бедствието. Искаме хората да видят, че не са сами и че до тях има държава и хора, които им помагат“, добави Шалапатова.

Тя посочи, че по искане на Община Берковица вече е отпуснато финансиране, за да бъдат наети на работа безработни, които да помагат в пострадалите домакинства с разчистване, пазаруване на храна и друга помощ.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.