15 г. затвор грозят касиерката, задигнала над 144 000 лв. от пловдивска банка

От 3 до 15 години затвор грозят 52-годишната касиерка, която е обвинена в кражбата на 144 200 лв. от банката, в която е работила в Пловдив. Тя има желание да възстанови парите, но на този етап е успяла да върне едва 20 000 лв. Това съобщиха от Районната прокуратура в града.

Както „24 часа“ вече писа, от началото на 2020 г. до средата на април тази година тя периодично си взимала от пачките, съхранявани в касата, банкноти от по 100 лв. с помощта на т. нар. кукла – на мястото на купюрите тя поставяла изрязани с гилотина хартийки със същия размер. Престъплението останало неразкрито дълго, защото точно на парите в касата не били правени проверки всеки ден. През април обаче от банката била назначена изненадваща ревизия и така бил установен дефицитът. 

„Тя работи в банката от 2005 г., до април т. г. е била главен касиер. В ковид кризата е решила да извърши на етапи присвояване на парични средства, които не са средства на клиенти на банката, не са по партиди, а са й бил предоставени да оперира с тях във връзка с ежедневната й дейност“, обясни зам.-районният прокурор на Пловдив Димитър Пехливанов.

Според разследващите жената не е демонстрирала висок стандарт на живот, така че на този етап не е ясно за какво е харчила парите. Тя не е дала обяснения по този въпрос. 

Тя е обвинена в длъжностно присвояване, наказанието за което е от 3 до 15 години затвор. Може да й бъде забранено и да упражнява професията си. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.